Izašao 25. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik br. 25


Najnoviji 25. broj Tjednika za središnju temu ima proslavu presvetog Srca Isusova zaštitnika Vrhbosanske nadbiskupije

Katolicki tjednik br. 25

Katolicki tjednik br. 25

U sarajevskoj prvostolnici Srca Isusova 16. lipnja, u večernjim satima za vrijeme sv. mise, vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić blagoslovio je restaurirane orgulje te je upriličena njihova kolaudacija. Poslije euharistije prof. Hartmut Feifel iz njemačkog Aachena nazočne je u katedrali počastio koncertom orguljske glazbe...

U drevnoj, ali opustošenoj filijali Volar u župi Šurkovac, 13. lipnja, blagoslovio je banjolučki biskup Franjo Komarica novoizgrađenu crkvu posvećenu Sv. Antunu Padovanskom.

Predstavnici Crkve, sudske vlasti, udruga, kao i žrtve zločina, njih 50-ak, okupili su se u četvrtak, 15. lipnja, u Vatikanu na velikoj međunarodnoj raspravi o korupciji. U panorami donosimo izvješće i s tog događaja kao i vijesti o proslavi Sv. Ante Padovanskog.

Uoči proslave Srca Isusova, patrona Vrhbosanske nadbiskupije, generalni tajnik Sinode Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mario Bernadić govori o sinodalnim temama, promišljanjima i zaključcima koji daju sliku života Crkve i puka vrhbosanskog.

U istočnome dijelu Duvanjskoga polja, nekih 15-ak km od Tomislavgrada, ispod planine Liba (Smiljevače) smjestila se župa Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo koju danas čine naselja Omolje, Crvenice, Mesihovina te mjesto po kojemu je čitava vjernička zajednica dobila ime: Seonica. U novom Tjedniku donosimo reportažu iz te župe

U večernjim satima, 16. lipnja, upriličena je u župnoj crkvi Sv. Josipa u Novoj Topoli koncelebrirana misa zadušnica za nekadašnjeg župnika ove župe vlč. Ratka Grgića, otetog i ubijenog prije 25 godina.

Župa Sv. Filipa i Jakova u Mrkonjić Gradu i njezin župnik vlč. Darko Anušić bili su 17. lipnja domaćini drugog okupljanja nekadašnjih sjemeništaraca, bogoslova, svećenika i sadašnjih svećenika koji su dio svoga školovanja proveli u zadarskom sjemeništu Zmajević.

Također u Mrkonjić Gradu;  15. lipnja, na Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove biskup banjolučki Franjo Komarica boravio je u drevnom mjestu Majdan, filijali župe Mrkonjić Grad te pritom blagoslovio početak radova na pastoralnom centru.

Provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina s. Kata Karadža i njezina zamjenica s. Lidija Jurišić boravile su nedavno u Africi na poziv misionara fra Ivice Perića. O njihovim iskustvima tijekom dva tjedna boravka u Ugandi i Ruandi saznajte u rubrici Zov misija

Čitajte i širite Katolički tjednik, Glas nove evangelizacije!