Sarajevo

Katolički tjednik br. 27


Iz tiska je izašao novi broj Katoličkog tjednika koji donosi niz zanimljivih sadržaja...

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner u svom Uvodniku govorio je o demografskim problemima i „izumiranju zapadne civilizacije“, posebno se osvrćući na surogat-majčinstvo i sve ono što ovaj pojam sa sobom nosi.

U Panorami pročitajte nekoliko vijesti iz bh. prijestolnice: Šest novih svećenika u Crkvi vrhbosanskoj; Obilježen Papin dan; Plodovi 20-godišnjeg rada, koje nije lako poreći – 20. obljetnica Međureligijskog vijeća u BiH.  

U Intervjuu smo, o demografskoj slici hrvatskog naroda, razgovarali s demografom, prof. dr. Stjepanom Štercom, jednim od vodećih stručnjaka na ovom području.

Povodom 50. obljetnice osnivanja župe Sv. Petra i Pavla – Kulina i proslave njezina patrona pošli smo u Posavinu kako bismo upoznali ovu malobrojnu zajednicu preostalih vjernika te donijeli zapis o njoj u našoj Reportaži.

U rubrici Ljudi, život, običaji pišemo o životnom putu zlatomisnika don Antona Kçire, svećenika rodom s Kosova koje je službovao i u SAD-u.

Vijesti iz Crkve u Hrvata:

Donja Ravska kod Ljubije: Obilježena 130. obljetnica prve crkve

Rotimlja: Stoti rođendan duhovno bogate župe

Hrvatska: Novi apostolski nuncij

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike kao i nove video priloge i razne sadržaje koje možete pogledati na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!