Sarajevo

Izašao 46. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 46. broj Katoličkog tjednika posvećen Prvom svjetskom danu siromašnih, koji je papa Franjo odredio da se obilježava na 33. nedjelju kroz godinu.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Siromasi i sirotinja.

U Panorami pročitajte: Papina poruka za 1. svjetski dan siromašnih; Vatikan – S. Leonelli Sgorbati priznate herojske kreposti; Banja Luka – Sabor svećenika Banjolučke biskupije; Vatikan – Konferencija o nuklearnom razoružanju.

U Intervjuu smo povodom obilježavanja 26. obljetnice pada Vukovara razgovarali s fra Antom Perkovićem, ratnim župnikom u Borovom naselju.

U rubrici Ljudi, život, običaji donosimo priču o Ivanu Soviću i njegovu pastoralnom djelovanju na Islandu, koju je vlč. Dražen Kustura naslovio Island – novo iskustvo i nova pastoralna prilika.

Reportažu ovoga puta pišemo iz župe Ovčarevo koja se smjestila između Travnika i Turbeta u Središnjoj Bosni.

Vijesti iz Crkve u Hrvata: Sarajevo – Studijski dan za odgojitelje Vrhbosanske nadbiskupije; Rim – Jesenski susret hrvatskih rimskih studenata.

U rubrici Križnim putem kršćana danas pisali smo o nesretnim događanjima u Brazilu, Siriji i Egiptu.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike kao i nove video priloge i razne sadržaje koje možete pogledati na FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!

KT