Sarajevo

Izašao 47. broj Katoličkog tjednika


Novi broj posvećen je 15-oj obljetnici pokretanja obnovljenog Katoličkog tjednika...

Novi 47. broj Katoličkog tjednika je izašao na 48 stranica prigodom 15-e obljetnice izlaska obnovljenog Katoličkog tjednika. Podsjećamo, prvi Tjednik nakon demokratskih promjena izašao je sada već davne 2002. 24. studenoga na svetkovinu Krista Kralja.

O Katoličkom tjedniku, uz njegove urednike, zasigurno nitko nije pozvaniji govoriti nego vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić koji je bio spiritus movens oživljavanja ove tiskovine koju su nasilno obustavili komunisti nakon Uskrsa 1945. O tome u rubrici intervju.

U svom novom uvodniku pod nazivom Katolički tjednik vlč. Josip Vajdner piše o današnjoj bh svakodnevnici i Tjedniku.

I naš kolumnista Brane Vrbić u svojoj rubrici Faktografija također razmišlja o Tjedniku u tekstu Kroničar jednog vremena.

Vašoj pozornosti preporučamo i specijalni prilog na devet stranica o Tjedniku u vremenu u kojemu smo se zarovili u 783 broja odakle smo dobili statističke podatke o osobama koje su radile u redakciji ili surađivale kao dopisnici te prezentirali nekoliko misli biskupa, svećenika, časnih sestara teologa i laika o Tjedniku.

U panorami donosimo izvješća iz Vukovara, Mostara, Sarajeva, Detroita i Vatikana.

U srijedu, 15. studenog na spomendan Sv. Alberta Velikog, Teološko-katehetski institut u Mostaru (TKIM) Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, proslavio je spomendan svoga nebeskog zaštitnika i 30. obljetnicu postojanja.

U zgradi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, 17. studenoga, u organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu upriličen je međunarodni simpozij pod nazivom Vjera i znanost u kontekstu. O 20-oj obljetnici enciklike "Fides et Ratio".

Katolička Crkva i Kapucinski red bogatiji su za novog blaženika - fra Franju Solanusa Caseya čija je misa beatifikacije slavljena, 18. studenoga, u Detroitu u SAD-u.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike, kolumne i vijesti Katoličkog tjednika, glasa nove evangelizacije.

Čitajte Katolički tjednik, glas u službi nove evangelizacije!