Sarajevo

Izašao 2. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 2. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika koji donosi mnoštvo zanimljivih i aktualnih tema.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Selektivna pravda.

Jedan od značajnih nadnevaka na početku godine je 15. siječnja, Svjetski dan vjerskih sloboda. Svjesni, većinom teorijskog, postojanja ovoga pojma i nužnosti provođenja te teorije u praksu odlučili smo se o ovoj temi razgovarati s Muhamedom Jusićem, savjetnikom reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH za odnose s medijima i glasnogovornikom Islamske zajednice.

Dr. fra Tomislav Pervan u kolumni Teološki pogled promišlja o temi Krist izvor i temelj čovjekove veličine i dostojanstva.

U rubrici U izlogu donosimo naslove: Obljetnice biskupskih ređenja na svetkovinu Bogojavljanja, Srebrni jubilej četiriju župa i Prva misa nakon nekoliko desetljeća.

Zov misija podsjeća na bogato djelovanje nedavno preminulog misionara novinarske riječi oca Piera Ghedda, a u rubrici Križnim putem kršćana danas, između ostalog, pišemo o jedinoj katoličkoj bolnici nakon pada IDIL-a. 

Prvostolnica je okosnica i jezgra biskupskog stolovanja, a nerijetko i simbol cijelog grada u kojem se nalazi. Međutim, katedrala nije samo građevina, nego i zajednica vjernika... O životu i vjerskom značaju sarajevske katedralne župe čitajte u našoj novoj reportaži.  

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih, donosi ove vijesti: Mons. Komarica 30. put slavio misu u župi Marija Zvijezda, Kardinal Puljić na svetoj liturgiji u sabornoj crkvi, Obilježen naslovnik Školskih sestara franjevki...

Vašoj pozornosti preporučamo i kolumne Brane Vrbića, mons. Ive Tomaševića, Marije Kalabe, Josipa Vrička i ostale standardne rubrike, kao i nove video priloge i razne sadržaje koje možete pogledati na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!
KT