Sarajevo

42. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 42. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji posvećeni Svjetskom danu misija.

Tako je i intervju novoga broja posvećen upravo misijama i to iz perspektive s. Jacinte Petrović, redovnice Družbe Marijinih sestara Čudotvorne medaljice, koja od 2003. djeluje u misijama u Beninu.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je pak Mišja hrabrost suvremenog teatra.

U izlogu pročitajte: Vatikan – Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2018;  Marija Bistrica – Hodočašće Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije.

U rubrici Razmišljanje, Josip Vričko piše o 20. godišnjici beatifikacije kard. Alojzija Stepinca, naslovivši tekst: Istinu o svetosti nemoguće je spriječiti.

Zov misija i u ovom broju predstavlja jednu od novih misionarki Crkve u Hrvata – s. Francisku Ivanović, koja odlazi u Ugandu.

Novu Reportažu također smo posvetili misijama te tako donosimo podatke od hrvatskim misionarima u svijetu, naslovljenu: Hrabri svjedoci Radosne vijesti.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Prenj – Pokopan don Damjan Raguž; Travnik – Dani kruha u KŠC-u Petar Barbarić; Banja Luka – Godišnji sabor svećenika Banjolučke biskupije; Bugojno – Kupres – Rama: Tri stotine mladih na planinarskom križnom putu.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT