Iz tiska izašao 1. broj Katoličkog tjednika


Izašao je prvi broj Katoličkog tjednika u novoj godini, kojemu je središnja tema osvrt na prošlu godinu i pogled u novo desetljeće.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner osvrće se na proteklo desetljeće koje je iznjedrilo niz važnih događaja, kako za opću, tako i za mjesnu Crkvu vrhbosansku.

Dr. fra Luka Marković u rubrici Bogoslovlje u praksi piše o tome kako svaka nova godina jest na svoj način i početak novih izazova, strepnji, ali i nadanja. 

Nemalo je onih koji su ostali iznenađeni kada su čuli da je za veleposlanika BiH pri Svetoj Stolici 2019. imenovan Igor Žontar. Svoj prvi ekskluzivni intervju po stupanju na službu dao je upravo Katoličkom tjedniku.

U uobičajenoj rubrici U izlogu, nalaze se Papina poruka za 53. svjetski dan mira, tekst o proslavi mise polnoćke u sarajevskoj katedrali te božićni prijem kojeg je na blagdan Sv. Stjepana upriličio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.  

U rubrici Zov misija govori se o vlč. Giancarlu Politiju, misionaru Papinskog instituta za strane misije (PIME) i uredniku AsiaNewsa i Mondo e Missionea koji je preminuo 23. prosinca 2019.

Retrospektivu za 2019. godinu napisao je Josip Vričko.

Ovotjedna reportaža govori o gradu i župi Uskoplje, smještenim u Srednjoj Bosni u gornjem toku rijeke Vrbas. Taj kraj prvi put je spomenut u 12. stoljeću u Ljetopisu popa Dukljanina.

U rubrici Ljudi, život, običaji donosi priču o Martinu Stjepanoviću, čovjeku iz Krepšića u Bosanskoj Posavini koji je preminuo u 92. godini. Njegova priča, na neki način priča je i o sudbini ljudi posavskog kraja.

U Podlistku mons. Ivo Tomašević piše o studenom 1993. nakon što je pao Vareš. Hrvatski je narod, među kojima su bili i svećenici, krenuo put u nepoznato. Preko teritorija koje su držali Srbi, uz poniženje svake vrste, tražio je spas.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT