Iz tiska izašao 25. Katoličkog tjednika


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim osvrtom na proslavu spomendana Sv. Ante.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o tome kako se u šutnji i „nemiješanju“ krije velika opasnost jer se na taj način odobravaju moguća loša djelovanja pojedinaca i skupina. S tim u vezi napominje kako je poglavito delikatno pitanje kada se govori o odnosu: Crkve i države, vjere i politike, duhovne i materijalne sastavnice.

Dr. Oliver Jurišić u rubrici Kroz filozofsku prizmu piše nacionalizaciji sakramenata postavljajući pitanje imaju li sakramenti nacionalnost? Postoji li hrvatsko krštenje, talijanska misa, američka ispovijed i filipinsko bolesničko pomazanje?

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati: prilog o proslavi patrona – Sv. Ante u Žepču, proslavu svetkovine Tijelova u Stocu, prilog o otvaranju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije u Vukovaru te vijest o proslavi Sv. Ante u Busovači na koju su došli i hodočasnici iz Splita.

Brane Vrbić u Faktografiji govori o tome kako je na božićnoj misi 2013. u gradu Legnica u Poljskoj hostija pala na pod za vrijeme pričesti. Nakon nekoliko dana je otkriveno da nije rastopljena nego da se na njoj pojavila crvena mrlja za koju su znanstvenici utvrdili kako je najvjerojatnije djelić srčanog mišića.

Rubrika Zov misija u ovom broju Katoličkog tjednika piše o misiji u Ugandi u kojoj je uvijek pandemija – pandemija gladi.

Željko Ivković napisao je spomen na obljetnicu egzodusa Hrvata iz kakanjskog kraja.

Ivan Volić u rubrici Ljudi, život, običaji govori o kamenom križu u selu Dub – nekadašnjem svjedoku vjere i suživota, nekadašnjem zavjetnom mjestu, a danas zabetoniranoj površini.

Ovotjedna reportaža donosi priču o najvećoj župi u Bosni i Hercegovini – mostarskoj župi Centar – Zalik u kojoj se na nedjeljnoj večernjoj misi okupi 980 mladih.

U Razmišljanju Josip Vričko progovara o predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država – Donaldu Trumpu postavljajući pitanje je li on uopće kršćanin.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević prisjeća se kako je ređenje mons. Pere Sudara za pomoćnog biskupa vrhbosanskog 6. siječnja 1994. unatoč teškom granatiranju bilo lijepo i svečano. 

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

 

T.M.I., KT