Iz tiska izašao 26. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Tjednika posvećen je Međunarodnom danu borbe protiv droga i nezakonite trgovine drogama.

Katolički tjednik 26-2020

Katolički tjednik 26-2020

Tim je povodom Željko Ivković razgovarao sa s. Amatom Anđelić koja već 17 godina djeluje u terapijskoj zajednici Marijanovac, Tina Matić Ilić govori o činjenici da zlouporaba opojnih droga te bolest ovisnosti o drogama pogađaju sve društvene slojeve, a Josipa Prskalo razgovarala je s djelatnicom Terapijske zajednice Kampus Sanelom Pekić o ovoj pošasti današnjice.

U uvodniku pod naslovom Hrvatska filozofija srednjeg prsta, glavni urednik Josip Vajdner tematizira prijepor koji je uzrokovala, zapravo stara, predizborna tema u Hrvatskoj – pobačaj, u koju se, na vrlo kontroverzan način, komentirajući stavove aktualnih pretendenata na vlast uključila i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Reporterska ekipa Tjednika, ususret 100. obljetnici tamošnje župe Sv. Petra i Pavla, posjetila je Kakanj i s tamošnjim župnikom vlč. Žarkom Vujicom razgovarala o bogatoj, ali dijelom i dramatičnoj povijesti ove župe.

U Razmišljanjima pod naslovom Je li nedjelja obični ili dan Gospodnji, Josip Vričko propituje ponašanje vjernika i ateista u aktualnoj izbornoj kampanji u Hrvatskoj.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević se prisjeća biskupskog ređenja mons. Pere Sudara iz siječnja 1994. u opkoljenom Sarajevu.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

J.Vr.,KT