Iz tiska izašao 28. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 28. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika u kojem tematiziramo Glavnu izbornu skupštinu HKD Napredak i podsjećamo na povijest toga Društva.

U uvodniku novog broja Katoličkog tjednika, glavni urednik Josip Vajdner  piše o turističkom bumu  u Bosni i Hercegovini, ali i o tomu kako neki naši gosti, budući da dijele isti religijski predznak sa znatnim dijelom domicilnog pučanstva, nerijetko izlaze iz okvira i manira turističkih posjetitelja.

Don Jakoslav Banić, dijecezanski ravnatelj Papinskih misijskih djela Splitsko-makarske nadbiskupije za naše čitatelje govori o 31. susretu misionara Crkve u Hrvata i radosti mjesne Crkve zbog okupljanja jedne velike Kristove obitelji.

Donosimo, također, izvješće sa 66. Glavne izborne skupštine HKD Napredak, na kojoj je, nakon 29 godina, izabran novi predsjednik. Uz to, čitateljima preporučamo aktualizirani tekst što ga je 1927., pod naslovom Treba li Napredak proširiti ili promijeniti svoj program, objavio Anton Odić.

U našoj stalnoj rubrici Odjeci prošlosti, Ivo Tomašević piše o rujnu 1993. kada je nadbiskup Vinko Puljić u dramatičnim okolnostima uspio izaći iz opkoljenog Sarajeva, s glavnim ciljem zarediti nove svećenike franjevce u Samoboru.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT