Iz tiska izašao 37. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novog broja je sarajevska prvostolnica u svjetlu obilježavanja 130 godina od posvete katedrale u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

 

U novom broj Katoličkog tjednika središnji su sadržaji posvećeni 130. obljetnici sarajevske katedrale, o kojoj govori mons. Ante Meštrović, prepošt Kaptola vrhbosanskog i rektor katedrale.

Donosimo, također, i „osobnu kartu“ katedrale Presvetog srca Isusova iz pera Željka Ivkovića.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Proces kulturološkog kolonijalizma, u kojemu govorio o prvoj homoseksualnoj paradi održanoj u glavnom gradu BiH.

U izlogu pročitajte Papa donio novu nadu i mir u južnu Afriku, a u našoj stalnoj rubrici Teološki pogled, tekst fra Tomislava Pervana naslovljen Naša domovina na nebesima

Fra Mirko Majdančić, gvardijan samostana Svetog duha u Fojnici za Tjednik govori, uz ino, i o obilježavanju Dana Bosne Srebrene te i o 555. obljetnici susreta fra Anđela Zvizdovića i sultana el-Fatiha.

U rubrici Razmišljanje pišemo o zločinu Armije BiH u Uzdolu u kojemu je ubijen 41 Hrvat, a za što je procesuiran samo jedan čovjek. Povodom 8. rujna Svjetskog dana borbe protiv nepismenosti, donosimo tekst Tine Matić Ilić Svijetu i dalje preostaje borba protiv nepismenosti.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT