Iz tiska izašao 41. broj Katoličkog tjednika


U novom broju Tjednika tematiziramo Ulogu i položaj žene u Crkvi.

Čitateljima preporučamo vrlo zanimljiva promišljanja s. Željke Dramac, odgojiteljice u Konviktu klasične gimnazije u Viskom koja je u razgovoru s našom novinarkom Tinom Matić Ilić iskazala nadu da će u Crkvi jačati senzibilitet glede položaja žena.

U našoj stalnoj rubrici Željko Ivković razmišlja, uz pomoć zanimljivih sugovornica, o „ženskim pitanjima“, „ravnopravnosti spolova“ i(li) o feminizmu u Katoličkoj Crkvi.

Glavni urednik Tjednika Josip Vajdner piše uvodnik pod naslovom Vremenita otajstva, upozoravajući kako živimo u sveprisutnoj diktaturi delegiranja odgovornosti na druge, pri čemu se svi pozivaju na svoja „prava“.

U Faktografiji Brane Vrbić piše o tomu kako je kraj ove misijske godine prigoda da svaka župa podvuče crtu i vidi koliko se na tom polju uradilo.

U rubrici Ljudi, život, običaji Josipa Prskalo, u povodu Svjetskog dana učitelja, razgovara s Nikolinom Pavlović, nastavnicom glazbene kulture.

U redovitoj rubrici Odjeci prošlosti, Ivo Tomašević piše o listopadu 1993. kada je nuncij Franesco Monterisi, nakon nekoliko pokušaja, ipak uspio posjetiti Banju Luku.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT