Iz tiska izašao 47. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema 47. broja je sjećanje na stradanje Vukovara.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o herojima povlačeći paralele između dječaka Joséa Luisa Sánchez del Ria, koji je život izgubio u Cristero ratui čovjeka Blage Zadra koji je stradao u Vukovaru.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše o tome kako postoji istina znanosti, tzv. prirodoznanstvena istina, ali postoji i istina vjere, ljepote, dobrote, ljubavi te da jedna drugoj ne mogu i ne protuslove.

Svakog 22. studenog Katolička se Crkva spominje svetice i mučenice Sv. Cecilije, zaštitnice glazbenika, pjesnika i slijepih. Upravo je to bilo povodom za razgovor o crkvenoj glazbi i pjevanju s fra Emanuelom Josićem, prof. na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

U uobičajenoj rubrici U izlogu, priređen je tekst o đakonskom ređenju Ante Ljulja, bogoslova Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater.  

U rubrici Faktografija, Brane Vrbić pisao je o francuskom svetcu Ivanu Mariji Vianneyu.

Josip Vričko za novi broj Katoličkog tjednika napisao je razmišljanje o Danu sjećanju na žrtve Vukovara koje nisu naišle na pravdu.

Ovotjedna reportaža govori o župi Globarici, jedinoj župi u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koja za nebeskog zaštitnika ima Mariju Pomoćnicu kršćana i koja se nalazi između Zavidovića i Maglaja, na lijevoj obali rijeke Bosne.

Josipa Prskalo u rubrici Ljudi, život, običaji piše o sućuti prema gradu Vukovaru, i to o sućuti izraženoj kroz brojne uglazbljene i neuglazbljene pjesme, hrvatskih, ali i nehrvatskih izvođača, koje su nastale u raznim aranžmanima.

Ivo Tomašević u redovitoj rubrici Odjeci prošlosti donosi događanja iz ratne 1993. o stanju u bolnici Dr. fra Mato Niklić u Novoj Biloj, gladovanju u Srednjoj Bosni te stradanju u dolini Neretvice o kojemu je tad govorio fra Gabrijel Tomić.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT