Iz tiska izašao Katolički tjednik 10/2021


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u kojem donosi različite sadržaje s posebnim naglaskom na apostolski pohod pape Franje Iraku, godišnjicu njegova pontifikata kao i akciju Crkve u Republici Hrvatskoj pod nazivom Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o kardinalima koje je imenovao papa Franjo i onome što je on donio svojim dolaskom na mjesto poglavara Katoličke Crkve.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše tome kako društva bez Boga završavaju u ništavilu.

Prije osam godina, točnije 13. ožujka 2013. kardinali okupljeni na konklavama za 266. nasljednika Sv. Petra izabrali su papu Franju. Prigodom obljetnice njegova izbora, intervju za Katolički tjednik dao je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati priloge o apostolskom putovanju Svetog Oca u Irak kao i središnjem euharistijskom slavlju Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH koje je proslavljeno u Petrićevcu kod Banje Luke.

Brane Vrbić je ovog puta u Faktografiji pisao liku Sv. Josipa za kojeg predaja u pravoslavnim crkvama kaže da je bio starac kad je oženio Djevicu Mariju, dok mnogi drugi učenjaci i povjesničari vjeruju da je bio mlad.

Jedno od ovotjednih razmišljanja napisao je Josip Vričko i u njemu odgovorio na pitanje je li papa Franjo ljevičar.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi priču o matičnim knjigama koje su skriveno istraživačko blago.

Reportaža 10. broja Katoličkog tjednika govori o Apostolskoj nuncijaturi u Bosni i Hercegovini u kojoj je boravio i papa Franjo za vrijeme apostolskog pohoda toj zemlji.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević piše o životu sarajevske Bogoslovije u izbjeglištvu.  

Tina Matić Ilić za 10. broj Katoličkog tjednika napisala je razmišljanje o tome koliko košta majčinstvo danas.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT