Iz tiska izašao Katolički tjednik 15/2021.


Novi broj Tjednika posvećene je Nedjelji Božanskog milosrđa te donosi i pregršt novih priloga, vijesti i izvješća te standardnih rubrika.

Reporterska ekipa Katoličkog tjednika pohodila je Novi Travnik i Družbu sestara Milosrdnog Isusa, koja  je zapravo na naše prostore donijele nešto što ovdašnji vjernici do sada i nisu toliko poznavali, a to je pobožnost Božanskom milosrđu.

U uvodniku pod naslovom Zbilja „nije u šoldima sve“, glavni urednik Josip Vajdner piše o aktualnoj pandemiji i u tome kontekstu, referirajući se na papu Franju, naglašava kako je, iz solidarnosti prema svijetu, nužno cijepljenje i otklanjanje teorija zavjere.

Obilježavajući 8. travnja Dan Hrvatskog vijeća obrane, razgovarali smo s brigadirom Martinom Pažinom, zapovjednikom Prve pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BiH.

U stalnoj rubrici Ljudi, život, običaji, Željko Ivković u tekstu pod naslovom Materijalna ostavština pastirskog pohoda pape Ivana Pavla II. prisjeća se 12. i 13. travnja 1997. kada se u Sarajevu odvijalo 75. apostolsko putovanje papa Wojtile.

U Razmišljanjima, Josip Vričko, u tekstu pod naslovom Dvije (bosanske) sudbine dvojice Kotromanića, donosi priču o prvom i posljednjem bosanskom kralju.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević svjedoči o ratnom putu biskupa Franje Komarice u banjolučkom kraju.

Donosimo, također, i tekst s ređenja biskupa Kotorske biskupije, mons. Ivana Štironje u mostarskol stolnici Marije Majke.

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT