Iz tiska izašao Katolički tjednik 16/2021.


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na Danu molitve za svećenička i redovnička zvanja.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o brojkama novaka i novakinja u sjemeništima i novicijatima u BiH te pojašnjava neke od razloga zbog koji su ti brojevi u padu.

Dr. Oliver Jurišić u rubrici Kroz filozofsku prizmu piše Fashion kršćanstvo koje je zlouporaba kršćanskih simbola.

„Zvanje je pustolovina koju se isplati živjeti do kraja!“, poručio je bogoslovima i sjemeništarcima sveti papa Ivan Pavao II. u sarajevskoj katedrali u travnju 1997. O toj „pustolovini“ u današnjem vremenu u intervjuu smo razgovarali s duhovnikom fra Mirom Relotom.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati priloge o Papinoj poruci za 58. svjetski dan molitve za duhovna zvanja kao i proslavi Dana Nadbiskupijskog sjemeništa Petar Barbarić u Travniku.

U Odjeku Božje riječi dr. Darko Tomašević piše o Biblijskoj geografiji i mjestima gdje je „rođena“ Božja riječ. U ovom broju objavljen je prvi dio, a nastavak će biti objavljen u nekom od sljedećih.

U rubrici Ljudi, život, običaji govori se o pola tisućljeća spjeva Judita oca hrvatske književnosti Marka Marulića.

Reportaža 16. broja Katoličkog tjednika govori o katastrofi u Černobilu od koje je prošlo 35 godina. Donosi odgovore na pitanja kako se to dogodilo, zašto, je li se moglo spriječiti i kako taj dio Ukrajine izgleda danas.

Ovog tjedna razmišljanje je napisao Josip Vričko i u njemu govori o pitanju jesu li devedesete godine koje se vraćaju...

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević piše o proljeću 1994. i tome kako su se ljudi, osjećajući da se nemaju kome požaliti i od koga očekivati pomoć, preporučivali Majci Božjoj i svetcima u zagovor. Svjedočanstava o tome su dali i u Gospinu svetištu u Hrasnu i u nedovršenoj crkvi u sarajevskom naselju i župi Briješće.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT