Iz tiska izašao Katolički tjednik 19/2021.


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na Bleiburšku tragediju.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o nemilom ozračju koje je vladalo u Sarajevu i cijeloj BiH prošle 2020. kada je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić u katedrali Presvetog Srca Isusova slavio misu za žrtve Bleiburške tragedije.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše o potrazi za dušom Europe kojoj danas ne manjkaju gospodarske mogućnosti nego snaga vjere u Isusa Krista i vjera u čovjekovo dostojanstvo i njegova prava.

Ovogodišnja komemoracija za žrtve Bleiburške tragedije, uslijed pandemije koronavirusa, održava se 15. svibnja u Udbini. Tom prigodom sugovornika smo pronašli u gospićko-senjskom biskupu mons. Zdenku Križiću.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog Danu Sarajevske provincije sestara Služavki Malog Isusa i proslavi 120. obljetnice njihova dolaska u Čardak.

U Faktografiji Brane Vrbić piše o tome što se sve događa na relaciji Vatikan – Njemačka biskupska konferencija i hoće li kontroverzni Sinodalni put biti zaustavljen.

U rubrici Ljudi, život, običaji donesena je priča o Katoličkom školskom centru Bl. Ivan Merz u Banjoj Luci.

Reportaža 19. broja Katoličkog tjednika govori o župi Mrkonjić Grad na zapadu Bosne i Hercegovine koja slavi 200. rođendan, a pod nebesku zaštitu se utekla Sv. Filipu i Jakovu.

Ovog tjedna razmišljanje je napisao Josip Vričko i u njemu, s godinom distance, govori o misi za Bleiburške žrtve koja je slavljena u sarajevskoj katedrali u svibnju 2020.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević piše o tome kako je unatoč ratnom ludilu, u BiH bilo snage dobra koje se nisu dale pokolebati te su vijesti o tome stizale iz gotovo svakog kraja zemlje. Tako je 1994. u Mostaru napokon upriličena krizma, a u Sarajevu se govorilo o otvaranju katoličkih škola.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT