Iz tiska izašao Katolički tjednik 24/2021.


Novi broj Tjednika posvećen je Svjetskom danu borbe protiv širenja pustinje i suše.

Katolički tjednik 24-2021

Katolički tjednik 24-2021

Tim je povodom naša Tina Matić Ilić razgovarala s izv. prof. dr. sc. Marijom Volarevićem, pročelnikom katedre moralnog bogoslovlja na KBF-u Split.

U uvodniku pod naslovom Kredibilitet i duhovni kapital, glavni urednik Josip Vajdner referira se na dva događaja koji su obilježili tjedan iza nas; rušenje pravoslavne crkve u Konjević polju i pravomoćna presuda Ratku Mladiću.

U kontekstu presude srpskom ratnom zločincu, Josip Vričko u tekstu pod naslovom Zašto nam se prošlost (još) uvijek vraća?! razmišlja o tomu zašto ključne lekcije iz povijesti još nisu savladane.

Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Župu Kraljice Sv. Krunice Krepšić nadomak Brčkog, čiji su župljani dobrim dijelom iselili u Beč, ali ni tamo nisu zaboravili zavičaj.

U stalnoj rubrici Razmišljanje, a u povodu 15. lipnja Svjetskog dana svjesnosti o zlostavljanju starijih osoba, Željko Ivković piše kako je riječ o globalnom problemu koji, prema statistikama, pogađa svaku šestu osobu.

U Odjecima pod naslovom Hrvati konjičkog kraja poginuli su čuvajući svoje, Ivo Tomašević se vraća u svibanj 1994., kada je biskup Ratko Perić posjetio ovaj stradalnički kraj.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

J.Vr.,KT