Iz tiska izašao Katolički tjednik 27/2021.


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim osvrtom na Hrvatsko kulturno društvo "Napredak".

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o Euru 2020. koji je kroz različite segmente izvršio reklamiranje rodne ideologije te o svjetskim zvijezdama koje bi zapravo mogle napraviti veliku promjenu u službi općeg dobra, ako bi to htjele.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled govori o tome kako su vjernicima potrebni sveti svećenici. Kazuje kako su svi već više od 50 godina svjedoci sustavne dekonstrukcije, razgradnje svećeničkoga lika u Crkvi, napose na Zapadu te da su uzroci takva stanja i dogmatske, ali i moralnoteološke naravi.

Sugovornika za ovotjedni intervju pronašli smo u Josipu Križanoviću, dopredsjedniku HKD-a Napredak koji je govorio upravo o tom Društvu, njegovom djelovanju i planovima.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o Danu molitve i razmišljanja o Libanonu kao i izvješće o dvostrukom slavlju u župi Posavska Mahala.  

Rubrika Faktografija koju piše Brane Vrbić čitateljima govori o Blaženom Pieru Giorgiju Frassatiju koji je preminuo 4. srpnja 1925. u Torinu kada je imao samo 24 godine. Vrbić podsjeća kako se ove godine navršilo 120 ljeta od rođenja tog mladića koji je za života rekao: „Dan moje smrti bit će najljepši dan moga života“.

U svijetu u kome su korupcija, vladavina kriminala i kojekakve nečasne radnje svrstane u kategoriju „normalno“, netko je ipak bio branitelj pravde i onih istinskih vrijednosti utemeljenih na vjeri. Netko tko je upravo zbog svoje dosljednosti i poštenja prerano završio ovozemaljski život. Bio je to nepodmitljivi sudac, sada Blaženi Rosario Angelo Livationo o kojemu se govori u rubrici Ljudi, život, običaji.

Reportaža 27. broja Katoličkog tjednika govori o Hrvatskom kulturnom društvu Napredak – Glavnoj podružnici Mostar koja svojim djelovanjem obogaćuje hercegovačku kulturnu scenu.

Razmišljanje koje je napisao Josip Vričko govori o zamkama „Matićeva izvješća“ i postavlja pitanje: „Može li Bruxelles Hrvatima soliti pamet?“.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević između ostalog, piše kako je početak ljeta 1994. donio dašak olakšanja u ratom izmučenu Bosnu i Hercegovinu, a biskupi su nastojali pohoditi vjernike u svim mjestima kamo im nije bilo zabranjeno otići.

Novi broj donosi i prilog o mladomisnicima Crkve u Hrvata.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT