Iz tiska izašao Katolički tjednik 29/2021.


Novi broj Tjednika posvećen je 1. svjetskom danu djedova i baka i starijih osoba.

U uvodniku pod naslovom Trupla i panjevi, glavni urednik Josip Vajdner piše o tomu što se očekuje od starih, ali i od mladih u aktualnim okolnostima, povlačeći istovremeno paralelu s nekim prošlim vremenima.

Donosimo također Papinu poruku za 1. svjetski dan djedova baka i starijih osoba s naslovom iz Matejeva evanđelja Ja sam s tobom u sve dane.

U Teološkim pogledima pod naslovom Proročka karizma u povijesti i danas, dr. fra Tomislav Pervan piše kako Isus nikada ne nastupa bez imperativa, već je njegova uloga u odnosu na suvremenike proročka.

Sugovornik Tjednika u ovome broju član je Vijeća za obitelj BK-a BiH, Josip Gelo, a povod je to što Crkva u Bosni i Hercegovini po četvrti put na Kupresu 25. srpnja obilježava Dan obitelji.

Reporteri KT posjetili su župu Sv. Ilije proroka u Novom Šeheru, gdje su se uvjerili kako bi župljani uistinu Crkvi sve dali.

U stalnoj rubrici Odjeci prošlosti pod naslovom Zakržljala je u nama ona ljudskost, Ivo Tomašević piše o važnoj ulozi koju je Caritas imao u teškom ratnom vremenu.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT