Iz tiska izašao Katolički tjednik 39/2020


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na obilježavanje Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o tome kakvo je stanje katoličkih medija u Bosni i Hercegovini i općenito sredstvima društvenih komunikacija koji imaju važnu ulogu u društvu.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled govori o usponima i padovima u čovjekovu životu, ali i uspjesima i neuspjesima, sreći i očaju, koji su, kako piše, očiti i u političkom životu – od izbora do izbora.

Jedan od intervjua u tiskovini priređen je u povodu 54. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, a koji se u BiH tradicionalno obilježava u rujnu te je sugovornik bio dr. Matteo Bruni, ravnatelj Tiskovnog uredna Svete Stolice.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o XXV. susretu dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije kao i prilog o biskupskom ređenju mons. Ante Jozića.

Rubrika Zov misija u ovom broju prenosi javljanje s. Franciske Ivanović koja je misionarka u Ugandi i koja je podijelila priču o jednoj afričkoj školi.

Posljednja u nizu knjiga o šibenskom biskupu Srećku Badurini Ekumenska nastojanja djelo je u kojem je sabrano mnogo od onoga što je biskup govorio, pisao i činio u okviru svojih ekumenskih nastojanja. Knjigu je priredio njegov brat fra Antun i s njim je Mario Udina napravio intervju.

Čitatelji u 29. broju Katoličkog tjednika mogu pročitati i srž Papine poruke za 54. svjetski dan medija.

Ovog puta kroz reportažu donesena je priča o mostarskoj župi Presvetog Srca Isusova – Potoci čiji župljani ju doživljavaju kao svoj dom.

U Razmišljanju Josip Vričko progovara o prosvjedima koji se vode i koji su se posljednjih mjeseci vodili na četiri kontinenta.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević prisjeća se kako je u veljači ratne 1994. u Sarajevu, a potom i u Livnu održan Sabor Hrvata Bosne i Hercegovine pri čemu je bila usvojena i Deklaracija o položaju Hrvata u BiH kao platforma za buduće pregovore.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I.I,KT