Iz tiska izašao Katolički tjednik 48/2020


Iz tiska je izišao 48. broj Katoličkog tjednika koji za središnju temu ima došašće – pripravu za susret s Isusom.

O vremenu radosnog iščekivanja došašća, s franjevačkim konventualcem fra Stjepanom Brčinom razgovarao je Dražen Kustura.

U uvodniku pod naslovom Radost ili neizvjesnost, glavni urednik Josip Vajdner piše o netom završenim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini i činjenici da su neke nacionalne stranke (ne)očekivano izgubile velike gradove.

U povodu 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma, Tjednik donosi Poziv potpisnicima Daytonskog sporazuma i svima zaduženima za njegovo provođenje što su ga uputili članovi Biskupske konferencije BiH te analizu Josipa Vrička pod naslovom Treba li „povijesni sporazum“  komemorirati?!

U rubrici Razmišljanja, Željko Ivković, tekstom Od božanske zamisli jednakosti do nasilja nad ženama obilježio je 25. studenoga Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Reporterska ekipa KT pohodila je Cer – župu Krista Kralja nadomak Dervente u Bosanskoj Posavini.

U stalnoj rubrici Odjeci prošlosti, Ivo Tomašević u tekstu Šutnjom zavijena Neretvica i svi zločini u njoj, podsjeća na ratnu 1994., koja je bila teška u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT