Iz tiska izašao Katolički tjednik 50/2020


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u nizu u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na Nedjelju Caritasa.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o tome kako svatko danas kritizira vlas – i svjetovnu i crkvenu, ali i navodi kako svijet bez vlasti ne bi funkcionirao.

Dr. Oliver Jurišić u rubrici Kroz filozofsku prizmu govori o socijalističkim kršćanstvima koja nisu kršćanstva toliko zbog oponašanja religije, nego su ponajprije kršćanstva koja se možda i ne znajući, duboko i temeljno oslanjaju na izrazito i izričito teološko shvaćanje bezgrješnosti u dvojbi odnosa prema nasilju koje su činili ili čine.

Na Treću nedjelju došašća obilježava se Nedjelja Caritasa. Kao krovna koordinirajuća, karitativna institucija Katoličke Crkve u BiH, već 25 godina djeluje Caritas BiH. U povodu njezina srebrenoga jubileja, sugovornik ovotjednog intervjua bio je ravnatelj Caritasa BiH, mons. Tomo Knežević.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o poruci predsjednika Caritasa BiH za Nedjelju Caritasa.

Brane Vrbić je ovog puta u Faktografiji pisao o Sv. Pahomiju, kojeg se uz Sv. Antuna Pustinjaka, smatra osnivačem kršćanskog monaštva.

Dražen Kustura u rubrici Crkveno učiteljstvo u prigodi 55. obljetnicu završetka Drugog vatikanskog sabora pisao je kako je upravo taj sabor „proljeće Crkve“ koje još uvijek traje.

Reportaža 50. broja Katoličkog tjednika govori o župi sira, vjetra i jednog biskupa, a koja je smještena u najduljem krškom polju u Hrvata – Livanjskom polju. Riječ je o župi Sv. Franje Asiškog Bila.

Josip Vričko napisao je razmišljanje o Međunarodnom danu sjećanja i dostojanstva žrtava genocida.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević podsjeća, između ostalog, na ožujak 1994. kada je vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić odletio u Kanadu i pohodio katoličke zajednice u toj zemlji te imao važne susrete.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

 KT