Iz tiska izašao Katolički tjednik 7/2021


Središnja tema novog broja Katoličkog tjednika posvećena je korizmi.

U Teološkom pogledu  pod naslovom Korizma – duhovna karantena, dr. fra Tomsilav Pervan piše, uz ino, i o prisilnoj „korizmi“ u doba pandemije.

O korizmenom vremenu s kardinalom Ranierom Cantalamessom, propovjednikom Papinskog doma razgovarao je Dražen Kustura.

Donosimo, također, i poruku pape Franje za korizmu 2021. u tekstu pod naslovom Živjeti korizmu vjere, posta, nade i ljubavi.

U uvodniku Izazovi bratstva i nejedinstva, glavni urednik Josip Vajdner referira se, uz ostalo, i na Deklaraciju o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički suživot koju su u Abu Dhabiju potpisali papa Franjo i veliki imam Al-Azhar Ahmad Al-Tayyip.

U Razmišljanjima pod naslovom Prekid trudnoće je ubojstvo s predumišljajem, Josip Vričko problematizira zakon o Zaštiti života od začeća koji nikako da se probije do Hrvatskog sabora.

Reporteri Tjednika posjetili su sarajevski Olimpijski muzej, podsjećajući tako da nezaboravne olimpijske dane u veljači 1984.

U Odjecima prošlosti Ivo Tomašević se sjeća ratnog Uskrsa 1994. i vremena kada je mnogi Hrvat bio ponosan što je katolik.

A u povodu Svjetskog dana braka, Josipa Prskalo razgovarala je s dr. vlč. Ilijom Markovićem, profesorom kanonskog prava na KBF-u u Sarajevu.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT