Iz tiska izašao novi broj Katoličkog tjednika 34/2021.


Novi broj Tjednika posvećen je Europskom danu sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma.

Katolički tjednik 34-2021

Katolički tjednik 34-2021

U uvodniku glavni urednik Josip Vajdner komentira aktualne događaje u Afganistanu, podsjećajući pritom na neke od prijelomnih događaja iz povijesti.

Mostarski politolog dr. Dražen Barbarić sugovornik je Josip Prskalo u povodu 23. kolovoza Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

U reportažnom prikazu pod naslovom Totalitarizam negira Boga i Čovjeka, Željko Ivković, između ostalog, piše i o jahačima apokalipse: Staljinu, Hitleru, Mao Ce-tungu, Mussoliniju i Kim Il-sungu.

U Razmišljanjima pod naslovom Od djevojčica do „crvenih vještica“ i pokoja – ruža, Josip Vričko piše o moćnim ženama u politici.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević se u tekstu pod naslovom Hrvati-katolici nalaze se pred uništenjem vraća u srpanj 1994. i tadašnje dramatične ratne okolnosti.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT