Sarajevo

Iz tiska izišao 1. broj Katoličkog tjednika u novoj godini


Iz tiska je izišao 1. broj Katoličkog tjednika u 2021. koji svojim sadržajem donosi osvrte na proteklu godinu, ali jednako tako i pogled u novu godinu.

Svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Još jedna „povijesna“ godina.

U intervjuu smo, na početku novog ljeta i zimske sezone progovorili o turizmu u BiH, te njegovu stanju u svjetlu još uvijek aktualne pandemije. Sugovornica nam je bila federalna ministrica okoliša i turizma dr. Edita Đapo.

Ovotjedna Reportaža donosi priču o Majčinu selu u Međugorju naslovljenu Ondje gdje sija druga strana medalje Međugorja.

Razmišljanje, odnosno Retrospektiva 2020. naslovljena je Ne ponovila se!

U novoj rubrici Odjek Riječi Božje donosimo prijevod Apostolskog pisma Scripturae Sacrae Affectus.

U izlogu donosimo izvješće o Polnoćki u sarajevskoj prvostolnici, vijest o imenovanju novog kotorskog biskupa mons. Ivana Štironje te izraze sućuti vrhbosanskog nadbiskupa metropolite i predsjednika BK-a BiH Vinka kard. Puljića obiteljima osmero tragično stradalih mladića i djevojaka u mjestu Tribistovo kod Posušja, koji su preminuli tijekom proslave Nove godine.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Mostar – Biskup Palić pohodio župu Sv. Ivana ap. i ev.; Sarajevo – Crkva u BiH prikuplja priloge za pogođene potresom te Božićno druženje u Bogosloviji; Banja Luka – Biskup predslavio mise u dvjema gradskim župama

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT