Iz tiska izišao 22. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novog 22. broja Tjednika je hodočašće župi Uznesenja BDM-a Komušina i na brdo Kondžilo, a Vašoj pozornosti preporučamo i ostale zanimljive, nove i standardne rubrike u Katoličkom tjedniku.

Pod geslom Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj po 48. put obilježen je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. O ovom iznimnom događaju koji je okupio veliki broj vjernika pročitajte reportažu u novom broju.

O skorašnjoj posjeti Svetog Oca Rumunjskoj u novom broju Tjednika govori mons. Jozef Csaba Pal, biskup Temišvara, koji za Tjednik kaže kako Papin posjet može dati novi dah i poticaj na rad za kršćanstvo i jedinstvo različitih crkava.

U rubrici Bogoslovlje u praksi, dr. fra Luka Marković postavlja pitanje. „Trebaju li se svih Hrvati iz BiH iseliti da shvatimo kakva je opasnost pred nama?“. Dakako, autor u našem novom broju daje i odgovor.

Tjednikovi reporteri posjetili su župu Bosanski Petrovac u kojoj se 75 godina nisu slavile mise, a upravo je pri kraju izgradnja male crkve za potrebe tamošnje male katoličke zajednice.

O jednoj od najčudesnijih priča XX. stoljeća, o životu Bl. Alexandrine Marie da Gosta i nevjerojatnoj činjenici da ta sveta duša 13 godina i sedam mjeseci ništa nije jela i popila, izuzev svete euharistije, piše Brane Vrbić.

U našoj rubrici Razmišljanja Željko Ivković problematizira temu pušenje, odnosno ne pušenje, a u rubrici Zov misija, Josipa Prskalo najavljuje susret dječjih zborova za izbor misijske pjesme što će se održati u Nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku.

U novom broju također pročitajte stalnu rubriku Josipa Vrička Tjedni društveno-politički inventar, kao i ostale naše nove i redovite rubrike.

Širite Katolički tjednik i čitajte portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT