Iz tiska izišao 31. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema 31. broja je obilježavanje Obiteljskog dana na Kupresu, ali vašoj pozornosti preporučamo i priloge iz rubrike Ljudi, život, običaji koja donosi priču o ramskoj obitelji Ante i Mare Tomić koji su u svojem kršćanskom braku do sada rodili devetero djece.

U uvodniku, glavni urednik Josip Vajdner piše o potrazi za obitelji osvrčući se i na američko-švedski film Midsommar mladog redatelja i scenarista Arija Astera.

Prigodom organiziranja Drugog Obiteljskog dana, o tom događaju, ali i obitelji kao takvoj, razgovarali smo s kupreškim župnikom don Tomislavom Mlakićem.

U redovitoj rubrici U izlogu govori se o obilježavanju 27. godišnjice stradanja Hrvata u Briševu te obilježavanju Drugog obiteljskog dana na Kupesu.

Banja Luka je istinska riznica povijesti vjere, kulture, prirodnih ljepota, a taj mozaik upotpunjavaju župa i franjevački samostan Petrićevac posvećeni Sv. Anti. Upravo je priča o povijesti, vjernicima ove župe reportaža ovog broja Katoličkog tjednika.

Kao dio rubrike Crkva u Hrvata donesene su vijesti o petorici franjevaca koji su proslavili zlatnu misu u Međugorju, ali i svećeniku koji je mladu misu kazao na proslavi blagdana Sv. Ane, patrona svoje župe Banbrdo.

Prema podatcima State Departmenta, trgovci ljudima zarađuju 32 milijarde dolara godišnje. A način kako ti, u biti, moderni robovlasnici kontroliraju svoje žrtve, svjedoči da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj mreži. Trgovina ljudima tema je razmišljanja Josipa Vrička, a koji je, osim toga, u ovom broju pisao i za rubriku Tjedni društveno-politički inventar.

U ovotjednom Podlisku Ivo Tomašević pisao je o rujnu ratne 1993. i tome kako je vrhbosanski nadbiskup, nakon pohoda slobodnom dijelu Posavine, preko Hrvatske došao u Ramu gdje je proslavio Malu Gospu, potom se vratio u Sarajevo i ponio breme teških dojmova u susretu sa svećenicima i prognanim narodom.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT