Sarajevo

Iz tiska izišao 36. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novog 36. broja Katoličkog tjednika je početak nove školske godine.

O poslu odgoja djece i školstvu općenito početkom nove školske godine razgovarali smo s Tanjom Babić, profesoricom engleskog jezika u Srednjoj školi Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku.

U novom broju donosimo razmišljanje koliko košta školska torba te je li obvezno školovanje preskupo?

Na tragu središnje teme urednik don Josip Vajdner je napisao uvodnik pod naslovom Očuvati djecu od shizofrene škole

Također, donosimo reportažu iz internata Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu koji ove godine čeka 96 srednjoškolaca, djevojaka i mladića.

Osim suradnje prosvjetnih djelatnika, uprave škole, roditelja djece i samih učenika, za cjelokupnu atmosferu u jednoj školi važno je i pomoćno osoblje. U novom broju čitajte priču o umirovljenom domaru u Katoličkom školskom centru Sv. Pavao u Zenici – Vladi Jonjiću.

U organizaciji Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije, 31. kolovoza, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu održan je 23. nadbiskupijski katehetski dan koji je okupio 100-tinjak sudionika iz cijele mjesne Crkve.

U novom broju možete pročitati poruku vrhbosanskog nadbiskupa povodom nove školske, odnosno vjeronaučne godine.

U nedjelju 1. rujna u crkvi Sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena 70. godišnjica dolaska sestara Kćeri Božje ljubavi u Travnik. Više o tome u izlogu.

Na spomendan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja, 29. kolovoza, župa u Odžaku svečano je proslavila svoj patron.

U četvrtak, 29. kolovoza 50-ak vjernika iz Živinica, Tuzle i susjednih župa hodočastilo je u Kladanj gdje su obilježili spomendan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja, patron filijalne crkve u ovome mjestu.

Za vrijeme pučke mise 1. rujna arhiđakon gučogorski mons. dr. Pavo Jurišić blagoslovio je novoizgrađenu kapelicu Sv. Marka na Nišanu u župi Sv. Ane u Radunicama, nadomak Žepča. 

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale stalne rubrike, kao što su Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, podlistak mons. Ive Tomaševića te Bogoslovlje u praksi dr. fra Luke Markovića

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.

KT