Iz tiska izišao dvobroj Katoličkog tjednika 32-33/2021.


Katolički tjednik je izdao još jedan dvobroj u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na marijanske teme.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o Gospi čiji „znak raspoznavanja“ u cijeloj ljudskoj povijesti jest da je Majka: majka Božja i majka Crkve.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše o govoru o Mariji koji uključuje i teologiju i antropologiju, tj. svi izričaji o Mariji izričaji su o Bogu koji djeluje u povijesti, ali i o čovjeku koji je u punini prihvatio i iskusio spasenje i otkupljenje.

Sugovornika za ovotjedni intervju pronašli smo u fra Krunoslavu Kocijanu, gvardijanu i čuvaru Gospina svetišta u Trsatu koji je govorio o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o blagoslovu temelja crkve Bl. Drinskih mučenica u Goraždu.   

Dražen Kustura napisao je razmišljanje o Mariji i komunikaciji pri čemu ističe kako ona puno sluša, malo govori, ali da je njezina prisutnost za apostole i prvu kršćansku zajednicu od velikog značaja.

Dr. Mato Zovkić je u rubrici Odjek Riječi Božje pisao o Isusu Židovu i svetim knjigama njegovog naroda.

Rubrika Ljudi, život, običaji ovog broja donosi prilog o Gospinim devocionalijama - znacima marijanske pobožnosti.

Željko Ivković napisao je tekst pod rubrikom Iz sakralne umjetnosti i u njemu predstavio 10-ak prikaza Uznesenja Blažene Djevice Marije u slikarskoj umjetnosti.

Jedno od razmišljanja ljetnog dvobroja napisala je Josipa Prskalo i to na temu nezamjenjivosti Majke Božje i svih majki.

Reportaža novog broja Katoličkog tjednika predstavlja poznatu župu ramskog kraja s obale jezera koja je posvećena Uznesenju BDM – župu Rama-Šćit.

Razmišljanje je napisao i Josip Vričko postavljajući pitanje hoće li novi visoki predstavnik Christian Schmidt ipak biti veliki vezir u BiH?

U rubrici Podlistak mons. Ivo Tomašević između ostalog, piše o ljetu ratne 1994. i naporima na saniranju sukoba između Bošnjaka i Hrvata.

Pod okriljem rubrike Lijek u prirodi poznati franjevac koji je napisao i djelo Ljekaruša Juro Marčinković napisao je prilog o gospinoj travi kao lijeku.

Još jedan od prigodnih marijanskih priloga je iz Kulture i to je predstavljanje molitvenika Mjesec dana s Blaženom Djevicom Marijom.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T.M.I., KT