Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 1/2022.


Središnja tema prvoga broja u novoj 2022. godini je stoljeće od pokretanja Katoličkog tjednika...

Na prvim stranicama Tjednika donosimo čestitku pape Franje povodom 100. obljetnice Katoličkog tjednika u kojoj Sveti Otac potiče da djelatnici i uredništvo Tjednika budu i dalje autentični svjedoci vjere, Krista, evanđelja i Crkve.

Također, donosimo i čestitke, između ostalih, vrhbosanskog nadbiskupa metropolite Vinka kard. Puljića, zadarskog nadbiskupa i predsjednika HBK mons. Želimira Puljića, banjolučkog biskupa mons. Franje Komarice, urednika Glasa Koncila Branimira Stanića, Svjetla riječi fra Janka Ćure, predsjednika HKD-a Napredak dr. Nikole Čiče i predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

Svoj prvi uvodnik u novoj godini don Josip Vajdner posvetio je Katoličkom tjedniku u tekstu pod naslovom Stogodišnjak od 45 godina.

Od pokretanja katoličkoga tjednika koji je nosio naziv Nedjelja, te poslije silom prilika morao mijenjati ime u Križ te Katolički tjednik, prošlo je jedno stoljeće. Tim povodom, razgovarali smo s mons. Tomom Vukšićem, ne samo kao vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom, nego i kao dobrim poznavateljem katoličkoga novinarstva...

U svom novom prilogu za rubriku Faktografija Brane Vrbić priložio je tekst Misionari ne umiru.

Život misionara sve je osim lagan. To je život pun požrtvovnosti, sebedarja i velikodušnosti, a rekli bismo poglavito život koga resi hrabrost. O tomu svjedoči i nedavni napad na misionarku Crkve u Hrvata s. Vedranu Ljubić u Ugandi...Više o tome u rubrici Zov misija.

U novoj reportaži donosimo prikaz o svim dosadašnjim reportažama koje su pisali novinari i dopisnici Tjednika

Naš kolumnista Josip Vričko donosi jednu stalnu rubriku Tjedni društveno-politički inventar pod naslovom Predaj se, Djeda Mraze - opkoljen si! te razmišljanje Preživjeli smo nekako u kojoj daje retrospektivu 2021.

Od ostalih tekstova izdvajamo prilog o tome tko su bili urednici Katoličkog tjednika u prvih 100 godina njegova izlaženja.

Iz rubrike vijesti izdvajamo da su u Rezidenciji vrhbosanskog nadbiskupa u Sarajevu 30. prosinca kard. Puljić i mons. Vukšić primili su generalnog ministra Reda manje braće fra Massima Fussarellija. Na dan kada se Crkva spominje Nevine dječice, 28. prosinca, u samostanu Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM-a i Stadlerovu dječjem Egiptu svečano je proslavljen patron.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glas nove evangelizacije

Ž.I., KT