Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 11/ 2021.


Iz tiska je izišao 11. broj Katoličkog tjednika koji kao središnju temu ima svetkovinu Sv. Josipa, a uz to donosi i niz zanimljivih i aktualnih sadržaja...

Katolički tjednik 11-2021

Katolički tjednik 11-2021

U skladu s temom broja i svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Očinski stup kuće.

Također i u rubrici Reportaža posjetili smo župu u Rankovićima, nadomak Novog Travnika, koja je posvećena Sv. Josipu.

Ovotjedni Intervjudonosirazgovor s Oliverom Čanićem,predsjednikom Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, s kojim smo – u povodu Dana očeva koji se obilježava na svetkovinu Sv. Josipa – razgovarali o očinskoj figuri danas.

U rubrici Ljudi, život, običaji u prigodi spomendana Sv. Patrika, koji je osobito važan za Irsku, donosimo priču o životu u ovoj otočnoj državi, o čemu nam je govorila vjeroučiteljica Ivana Kokeza, rodom iz Posušja.

Razmišljanje tematizira Svjetski dan potrošača koji se u BiH obilježava 15 godina…

U izlogu donosimo izvješće o obilježavanju osme obljetnice izbora pape Franje u sarajevskoj katedrali, te notu Kongregacije za nauk vjere u kojoj je negativno odgovorila na pitanje, odnosno dvojbu (dubia) može li Crkva dati blagoslov zajednicama, tj. istospolnim partnerstvima.

U rubrici Kultura donosimo izvješće o koncertu Stabat Mater posvećenom svim žrtvama koronavirusa, liječnicima i medicinskom osoblju, pripadnicima MUP-a, migrantima i zatvorenicima, komu je domaćin bila župa Sv. Josipa u Zenici, u sklopu priprave za proslavu patrona.

Uz to, Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Sarajevo – Redovita sjednica Vijeća za liturgiju BK-a BiH; Brestovsko – Izbor opatice u samostanu Sv. Klare; Hrasno – Hodočašće vjernika triju župa; Zagreb – Novi dekan zagrebačkog KBF-a; Mostar – Nuncij mons. Pezzuto postao počasni doktor

Na zadnjoj stranici Tjednika donosimo vijest da je nakon trogodišnje pravne bitke oko kupnje zemljišta s postojećim objektom i ishođenja lokacijske i građevinske dozvole, župa Sv. Josipa u Drvaru napokon dobila građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju pastoralnog centra.

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT