Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 17/ 2021.


Iz tiska je izišao 17. broj Katoličkog tjednika koji kao središnju temu ima ljudski rad, po uzoru na Sv. Josipa Radnika čiji se spomendan slavi 1. svibnja, a uz to donosi i niz zanimljivih i aktualnih sadržaja...

U skladu s temom broja i svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Kreativna hrabrost, te je istom temom ilustrirana i nova naslovnica.

Izlog pak donosi izvješće s proslave patrona Sv. Marka na Plehanu, u Bosanskoj Posavini, kad je ujedno ondje otvorena prodajna izložba likovnih radova te upriličeno predstavljanje knjige Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine.

U rubrici Reportaža pišemo o najbrojnijoj župi Vrhbosanske nadbiskupije – župi Sv. Juraja u Vitezu.

Ovotjedni Intervju donosi razgovor s mons. Ivanom Štironjom novoimenovanim biskupom kotorskim, u prigodi njegova ustoličenja na spomendan Bl. Ozane Kotorske.

Rubrika Osvrt govori o aktualnosti enciklike Sv. Ivana Pavla II. Centesimus annus (Stotinu godina), koja je objavljena na blagdan Sv. Josipa Radnika, 1991., te je enciklika iz područja socijalnog nauka Crkve.

Zov misija donosi zanimljivu priču o redovnici koja je željela biti misionarkom u Južnoj Americi, ali Bog je imao druge planove za ovu obraćenicu na katoličanstvo s Krima, koja sada pomaže migrantskoj populaciji u Grčkoj…

Faktografija naslovljena Prazno mjesto, tematizira život i djelo nedavno preminulog švicarskog teologa Hansa Künga.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Sarajevo – Susret biskupa BK-a BiH i članova KVRPP-a BiH; Gradačac – Sv. Marko - Patron u znaku sakramenta inicijacije odrasloga; Livno – Ukopan fra Tvrtko Vrdoljak; Sarajevo – Molitveno bdjenje za svećenička i redovnička zvanja

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT