Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 18/ 2021.


Katolički tjednik je izdao još jedan broj u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na pitanje je li Europa obećana zemlja budućnosti ili iluzija sadašnjosti.

Katolički tjednik 18-2021

Katolički tjednik 18-2021

Obilježavanje Dana Europe, koji se slavi 9. svibnja, bila je prigoda razgovarati na temu Europe danas, ali i perspektive BiH u kontekstu europskih integracija. Sugovornika smo pronašli u Osmanu Topčagiću, nekadašnjem šefu Misije BiH pri EU-u u Bruxellesu...

Svoj uvodnik don Josip Vajdner je naslovio Sudbina Europe na licu BiH.

Na blagdan Sv. Josipa radnika, 1. svibnja, u svetištu Gospe Olovske vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić, kako je to već tradicijom postalo, svečanom svetom misom otvorio je svibanjsku pobožnost.

Na sopomendan Sv. Katarine Sijenske, 29. travnja, u Nadbiskupijskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku održan je, pod predsjedanjem vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Vinka kard. Puljića, VIII. međudekanski susret u BiH. Nazočio je 21 od 28 dekana koliko ih ukupno ima u 29 dekanata u četirima nad/biskupijama u BiH.

Paralelno s povremenim, i sve glasnijim, najavama o raspadu Unije, pojavljuju se non paperi koji predmnijevaju prekrajanje granica na Zapadnom Balkanu. Više o tome u tekstu Ima li Mirnog raspada Josipa Vrička.

Novinarski izleti u područje Lašvanske doline mogu biti različite „sreće“. Ponekad se dobije zadatak pisati o mjestima s 10 000 vjernika, a s druge strane tu su ratom poharane župe kao što su Brajkovići, sa samo nekoliko stotina duša. Više o ovoj župi između Zenice i Travnika pročitajte na stranicama rezerviranim za reportažu.

U rubrici Bogoslovlje u praksi dr. fra Luka Marković napisao je tekst pod naslovom Čovjek je puno više od evolucijskog stroja.

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predslavio je 1. svibnja svetu misu u župnoj crkvi Sv. Josipa radnika na Palama, kojim je ova župa proslavila svoj patron.

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Vukšić na početku svibanjskih pobožnosti poslali su poruku vjernicima ove mjesne Crkve, u kojoj pozivaju na molitvu za prestanak pandemije, ali i za duhovna zvanja.

Po župama Banjolučke biskupije započeo je 1. svibnja jedinstveni molitveni „maraton“ za suzbijanje pandemije koronavirusa kao i za preminule od te pošasti.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale rubrike i priloge. Tu je, između ostalih, Glas mladih, Obitelj na dlanu, Homilija i Kultura

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije!

Ž.I., KT