Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 18/ 2022


Katolički tjednik broj 18 izišao je iz tiska te u središtu ima Nedjelju Dobrog Pastira kada se posebno moli za nova svećenička i redovnička zvanja, a uz to donosi brojne aktualne i zanimljive sadržaje.

O temi broja je i u svom Uvodniku pisao glavni urednik Josip Vajdner naslovivši ga Ljudi od povjerenja.

U Intervju smo, također u skladu s temom broja – kojom je ilustrirana i naslovnica – razgovarali s mr. vlč. Jurom Babrićem, vrhbosanskim prezbiterom koji je dio svoga pastoralnog vijeka utkao u podučavanje, odgoj i praćenje duhovnoga rasta bogoslova na njihovu putu ka svećeništvu...

U izlogu ovoga tjedna su izvješća o početku svibanjske pobožnosti u Olovu, kao i izboru Novog vodstva Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Rubrika Ljudi, život, običaji, donosi priču koja budi ponos i nadu – priču o Tri brata franjevca i tri dijecezanska brata svećenika, naslovljenu Dva puta tri na njivi Gospodnjoj, na neodređeno.

Reportažom vas vodimo u Turbe kraj Travnika: Burna povijest, ali ne, ipak i neizvjesna budućnost.

Ovotjedno Razmišljanje, kao i uvijek aktualno, naslovljeno je: Milost onima koji za milost nisu znali?! – Može li biti milosrđa u politici?

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Pale – Proslavljen Sv. Josip Radnik; Sarajevo – Dan Provincije i 80 godina Školskih sestara franjevki; Mostar – Novo vodstvo Hercegovačke franjevačke provincije; Travnik – Dan Nadbiskupskog sjemeništa Petar Barbarić.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT