Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 19/ 2022


Iz tiska je izišao Katolički tjednik broj 19 koji donosi niz aktualnih i zanimljivih sadržaja.

U svom Uvodniku glavni urednik Josip Vajdner pisao je o aktualnoj situaciji u BiH obzirom na nedavno raspisane izbore za 2. listopada, naslovivši ga Ubijanje ideje države BiH.

U ovom broju donosimo dva prigodna Intervjua. Prvi tematizira sjećanje na Bleiburg ususret danu obilježavanja, u kojemu nam je sugovornik bio zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda Milan Kovač; a u drugom smo o Gospinu mjesecu razgovarali s profesoricom dr. Valerijom Kovač, tajnicom Hrvatskog mariološkog instituta.

Zov misija ovoga puta protkan je pričom o „pozivu u pozivu“, o čemu nam je govorila s. Kata Karadža, školska sestra franjevka koja je početkom godine otišla u misije u Ugandu…

Rubrika Ljudi, život, običaji, donosi priču o Zvuku zvona u Bugojanskim Bristovima – u kraju u kojemu su Hrvati-katolici doživjeli veliki egzodus u posljednjem ratu, te je blagoslov zvona na tamošnjoj filijalnoj crkvi pokazatelj ljubavi i brige za rodnu grudu, ali i nada u bolje sutra…

Reportažom vas, ususret spomendanu Sv. Leopolda Bogdana Mandića, vodimo u njegovo svetište u Maglaju…

Ovotjedno Razmišljanje, kao i uvijek aktualno, naslovljeno je: Koja hrvatska – Plenovićeva ili Milanovićeva – brani bh. Hrvate? – Najmanji bh. konstitutivni narod ponovno na prekretnici.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Aladinići – Proljetni susret dječjih zborova; Livno – Peti susret svećenika BiH bit će 1. lipnja; Domanovići – Sv. Josip neiscrpno je nadahnuće očevima; Slavonski Brod – Upriličen drugi po redu Hod za život.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT