Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 20/ 2021.


Iz tiska je izišao 20. broj Katoličkog tjednika koji donosi brojne zanimljive i aktualne sadržaje...

Svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Europska kultura.

Sugovornicu u ovotjednom Intervjuu pronašli smo u Željani Zovko, zastupnici u Europskom parlamentu, koja kaže kako je Cilj fantomskog non-papera je vratiti fokus na teme iz 1990-ih.

Izlog donosi izvješća o Proslavi patrona i blagoslovu redovničke kuće u župi Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku i 76. obljetnici Bleiburške tragedije koja je obilježena u Udbini.

Da je još više primjera kao što je Brčko... naslov je Reportaže koja govori o gradu koji je važno raskrižje domaćeg i inozemnog prometa. Njegov se značaj ne zrcali samo u blizini Paneuropskog koridora X, nego i specifičnom unutarnjem uređenju, uspješnom projektu nazvanom Brčko Distrikt.

Na svetkovinu Duhova prije 35 godina, odnosno 18. svibnja 1986., papa Ivan Pavao II. objelodanio je encikliku Dominum et vivificantemGospodina i životvorca, tematizirajući Treću Božansku osobu – Duha Svetoga. Enciklika je to kojom je Papa završio svojevrsnu trilogiju o Presvetom Trojstvu – o tomu je riječ u rubrici Osvrt.

Ovotjedno Razmišljanje nosi naslove: Muke (bosanske) s nobelovcima – Bi li Handke svoga Nobela darovao Miloševiću?!

U Zovu misija iz velike Rusije javljaju se misionarke karmelićanke Božanskog Srca Isusova koje donose, rekli bismo, običnu priču o grupnom WhatsApp dopisivanju, kroz koje je jedna mlada majka dobila snažnu podršku…

Redovita rubrika Križnim putem kršćana danas, govori o Kršćanima u ratnom paklu u Svetoj zemlji

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Maglaj – Leopoldovo u maglajskom svetištu;  Sarajevo – Preminula s. Lidvina Matanović; Banja Luka – Obljetnica smrti vlč. Lukende i s. Cecilije; Sarajevo – Kardinal na patron župe blagoslovio vitraje.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT