Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 21/2022.


Novi broj Tjednika posvećen je Danu mladih koji se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tradicionalno obilježava u svibnju.

Tim povodom Josipa Prskalo razgovarala je sa studentskim kapelanom Grada Zagreba, don Boscovim „sinom“, don Davidom Leskovarom.

U uvodniku pod naslovom Generacijska ekologija, glavni urednik Josip Vajdner podsjeća kako „Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, nego smo ju posudili od svoje djece“.

O agresiji Rusije na Ukrajinu razgovaramo s čelnikom Caritasa ukrajinskih rimokatolika vlč. Vyacheslavom Grynevychom, koji nam iz prve ruke svjedoči o izazovima s kojima se susreće Crkva i ukrajinski narod.

Reporterska ekipa Tjednika posjetila je Kućane, znane i kao „mali Vatikan“, mjesto u Općini Prozor-Rama u kojem je filijala župe Svetog Ante u Gračacu.

U stalnoj rubrici Razmišljanja, Josip Vričko donosi jednu morbidnu sarajevsku ratnu priču pod naslovom Može li Srbin prebrojavati djecu koju su ubili Srbi?! – o aktualnom prijeporu o broju ubijene sarajevske djece tijekom srpske agresije.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević donosi tekst pod naslovom Kardinalski grimiz Vrhbosansku crkvu krasi, da se vjera katolička u njoj nikad ne ugasi.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT