Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 25/ 2022


Iz tiska je izišao Katolički tjednik broj 25 koji donosi brojne aktualne i zanimljive sadržaje.

Svoj Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Francuska veza.

Kako to situaciju Crkve u BiH i bh. društva vidi „netko sa strane“, u Intervjuu smo otkrili razgovaravši s francuskim svećenikom na službi u Marseilleu vlč. Alexisom Leprouxom, koji je nedavno boravio u posjetu Bosni i Hercegovini.

U Zovu misija javile su nam se misionarke na Hiatiju, Služavke Malog Isusa s. Ana Uložnik i s. Liberija Filipović u prigodi blagoslova kamena temeljca i gradilišta Kuće Malog Isusa u kojoj će moći boraviti.

Dva su ovotjedna Razmišljanja: prvo koje tematizira Svjetski dan o svjesnosti zlostavljanja starijih osoba naslovljeno Kada zaboravimo i gorko povrijedimo naše korijene; i drugo na temu Bugojanske skupine koje nosi naslov: Jesu li Planinski lisice bile naivne?! – Bugojanska skupina 50 godina poslije.

Reportažom vas vodimo u Bosanski Bord i pitamo se: Kuda plovi ovaj Brod?!

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Belgija – Preminula s. Maria-Ana Kustura; Vidovice – Patron jedine župe Sv. Vida u Bosni; Bijelo Polje – Upriličena tijelovska procesija; Rastičevo – Svečano na patron u raseljenoj župi.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT