Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 26/ 2021.


Iz tiska je izišao 26. broj Katoličkog tjednika koji kao središnju temu ima svećeništvo u prigodi svetkovine Sv. Petra i Pavla kada tradicionalno u sarajevskoj katedrali bude upriličeno prezbitersko ređenje. Uz to, donosi i niz aktualnih, zanimljivih sadržaja…

Katolički tjednik 26-2021

Katolički tjednik 26-2021

Svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Crkva u armagedonskom boju XXI. stoljeća, osvrčući se na Rezoluciju Europskoga parlamenta o seksualnom i reproduktivnom zdravlju koja je donesena 24. lipnja, a u kojoj se, uz ostalo, traži da države članice EU-a omoguće siguran i legalan pobačaj svim ženama…

Sugovornika u ovotjednom Intervjuu u skladu s temom broja, pronašli smo u umirovljenom svećeniku Vrhbosanske nadbiskupije, profesoru emeriti sarajevskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta dr. mons. Mati Zovkiću koji je poručio kako je za svećenika ključna osobna vjera.

U izlog su izvješća o svećeničkom ređenju u sarajevskoj katedrali te o proslavi Sv. Ive u Podmilačju.

Vođeni temom broja, za Reportažu smo bili u mostarskoj župi posvećenoj apostolskim prvacima, odnosno Pod zvonikom gdje se ispovijeda cijeli Mostar – župi i franjevačkom samostanu Sv. Petra i Pavla.

U rubrici Obljetnica pišemo o 90 godina enciklike pape Pija XI. Non abbiamo bisogno koja je upućena Talijanima te predstavlja jedno od najsnažnijih suprotstavljanja zlu totalitarizma, osuđujući fašističku državu te nasilje nad katoličkim udrugama mladih...

I ovotjedno Razmišljanje tematizira aktualnosti noseći naslov: Kakva je to Vučićeva djelatna ljubav?! – Sprega Srpske Pravoslavne Crkve i Vučićeve vlasti.

U Zovu misija donosimo vijest o novoj ravnateljici Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, te o online konferenciji Papinskog misijskog djela svetog Djetinjstva.  

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Ravska – Proslavljen patron raseljene župe; Plehan – Rekolekcija pet franjevačkih samostana; Pećnik – Patron u ozračju prve pričesti nakon 14 godina; Sarajevo – Obnova redovničkih zavjeta u Nedžarićima.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT