Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 3/ 2021


Iz tiska je izišao 3. broj Katoličkog tjednika koji donosi niz zanimljivih sadržaja, a kao središnju temu ima Nedjelju Božje riječi.

Svoj je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Vjera progonjenih kršćana.

Novi broj donosi dva intervjua. Tako smo u prvom na temu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana razgovarali s tajnikom Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana mons. Brianom Farrellom, dok smo u drugom intervju sugovornicu o Nedjelji Božje riječi pronašli u bibličarki dr. Bruni Velčić.

Ovotjedna Reportaža donosi priču o pravoslavnom hramu Sv. Ilije proroka u Ilijašu, te životu tamošnjih vjernika.

Razmišljanje koje tematizira Dan molitve za mir u BiH, naslovljeno je Nije ovdje lako (ni) moliti!

U rubrici Ljudi, život, običaji prva priča govori o tomu kako je Bogoslovija kolateralna žrtva „slučaja Buljovčić“, budući da je gotovo 27 godina zbirka umjetnina koju, slijedom usmene oporuke, baštine Grad Sarajevo i HKD Napredak, smještena u njezinim prostorijama, a Općinski sud u Sarajevu nikako ne nalazi slobodan termin da okonča ovu priču započetu prošlog stoljeća…

Druga pak priča donosi zanimljivost o školarcima iz OŠ Ivan Goran Kovačić u Gojevićima i Fojnici gdje su Učenici napravili Svoje Biblije i organiziraju Tjedan Riječi Božje.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: BiH – Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura za stradale u potresima; Gorice – Proslavljen patron župe Sv. Antuna Pustinjaka; Deževice – Svetište u narodu proglašeno nacionalnim spomenikom.

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT