Iz tiska izišao Katolički tjednik 31/ 2021.


Iz tiska je izišao 31. broj Katoličkog tjednika koji za središnje teme ima Dan hrvatskih branitelja, pobjede i domovinske zahvalnosti kao i obilježavanje Dana molitvenog sjećanja na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije, koji je usko povezan ali istodobno oprečan s tzv. Danom ustanka naroda Hrvatske i BiH. Uz to, donosi niz aktualnih i zanimljivih sadržaja…

Svoj Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Nepomirljivi svjetovi osvrćući se upravo na „proslavu“ tzv. Dana ustanka naroda Hrvatske i BiH, čija su središta bili Srb i Drvar.

Sugovornika u ovotjednom Intervjuu u skladu s temom broja – domovinskom zahvalnošću, pronašli smo u iskusnom hrvatskom dužnosniku Vladimiru Šoljiću, nekadašnjem predsjedniku Federacije BiH.

Temom broja ilustrirana je i naslovnica, a U izlogu je izvješće o Spomenu na mučenike i žrtve Banjolučke biskupije i župnika Nestora, te Proslava patrona i 150. godišnjica osnutka župe u Radunicama kod Žepča.

Nedavni blagdan Sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne, bio nam je povod da posjetimo župu njemu posvećenu u Korićanima, pa o istoj napišemo ReportažuZvono na Prorokovoj crkvi na Vlašiću nikada neće utihnuti.

Ljudi, život, običaji – jedna od naših najzanimljivijih rubrika ovaj tjedan donosi priču Hodočašće Nanovo rođenih na strani istine, s dubokom porukom budući da su ovi mladi – njih 30-ak dovršili hodočašće ubijenih drvarskih katolika. O tomu je govorio Mišo Lukenda iz molitvene zajednice Nanovo rođeni.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Banja Luka – Zaređen novi đakon; Sarajevo – Isusovačka zajednica proslavila svoj patron; Posušje – Susret duhovnih zvanja posuškog kraja; Međugorje – Kardinal Sarah na otvorenju Mladifesta; Bugojno – Obljetnica stradanja Hrvata.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT