Iz tiska izišao Katolički tjednik 37/ 2021.


Iz tiska je izišao 37. broj Katoličkog tjednika koji za središnju temu ima Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu – ususret njezinu patronu Uzvišenju Svetoga Križa.

Svoj Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Drugo vrijeme, isti zahtjevi osvrćući se na aktualni Papin pohod Mađarskoj i Slovačkoj.

Sugovornika u ovotjednom Intervjuu u skladu s temom broja – kojom je ilustrirana i naslovnica, pronašli smo u provincijalu Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozi Marinčiću.

U izlogu su izvješća o Otvorenju skupštinskih zasjedanja Prve sinode Vrhbosanske nadbiskupije; Zlatnoj misi nuncija Pezzuta i Papinom sudjelovanju na 52. međunarodnom euharistijskom kongresu.

Patron Bosne Srebrene bio nam je povod i da za Reportažu posjetimo franjevačku župu i to onu u Novoj Biloj posvećenu Svetom Duhu, naslovljenu: Uz fratre vjerovjesnike živjeti sadašnjost i čuvati prošlost.

Ljudi, život, običaji – jedna od naših najzanimljivijih rubrika ovaj tjedan donosi priču o najstarijem franjevcu Bosne Srebrene fra Velimiru Zirdumu koji je Fratar najstariji tijelom, ali mlad i vedar.

U povremenoj rubrici Crkva i učiteljstvo, donosimo osvrt Vrijednost rada u enciklici Laborem exercens, koju je na blagdan Uzvišenja Sv. Križa, prije točno 40 godina objavio papa Ivan Pavao II.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Rama-Šćit – Mons. Vukšić predslavio misu na Malu Gospu; Gorica/Livno – Preminuo fra Bogdan Jolić; Osova – Posveta oltara i blagoslov crkve; Sarajevo – Preminuo dr. vlč. Marinko Perković.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT