Iz tiska izišao Katolički tjednik 38/ 2020


Iz tiska je izišao 38. broj Katoličkog tjednika koji donosi niz zanimljivih sadržaja, a u čijem središtu je ustoličenje mons. Petra Palića za biskupa Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog.

Tako u ovotjednom Izlogu donosimo izvješće o svečanoj misi ustoličenja u Mostaru, vijesti o imenovanju novih biskupa u Hrvatskoj – mons. Milana Stipića za biskupa Križevačke eparhije i u Srbiji mons. Slavka Večerina za subotičkog biskupa, kao i izvješće o kardinalovoj posveti župne crkve u Modriči u Bosanskoj Posavini.

Uvodnik je pak glavni urednik vlč. Josip Vajdner, tematizirajući aktualne političke događaje na domaćoj i svjetskoj pozornici, naslovio Svijet ulizica.

Potaknuti informacijama koje godinama dobiva International Christian Concern (ICC) da zbog učestalih napada terorističkih skupina Nigerija postaje najvećim mjestom ubijanja kršćana na svijetu, u intervjuu smo razgovarali s mons. Matthewom Kukahom, biskupom u nigerijskom Sokotu.

Stranice Reportaže donose nam priču o župi Jelaške, naslovljenu: Ovdje se teško dolazi, ali lako ostaje.

U rubrici Ljudi, život, običaji priča je o tragediji, oprostu i životu: Uzdol: Vjera i optimizam nadživješe sve tragedije.

Također i jedno od Razmišljanja tematizira teške teme, ali teme o kojima je nužno govoriti: Napad na Ravno, početak agresije na Bosnu i Hercegovinu – Zločin koji su htjeli izbrisati iz povijesti.

U drugom pak Razmišljanju govorimo o stoljeću od izdavanja enciklike Spiritus Paraclitus s naslovom: Sv. Jeronim potvrđuje božansko nadahnuće Svetoga pisma.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Mostar – Preminuo don Slavko Maslać; Zenica – Župa Klopče proslavila svoj patron; Sarajevo – Izvanredni provincijski kapitul ŠSF-a.

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT