Iz tiska izišao Katolički tjednik 38/2021.


Novi broj Tjednika posvećen je Svjetskom danu sredstava društvenog komuniciranja.

Katolički tjednik 38-2021

Katolički tjednik 38-2021

U uvodniku pod naslovom Psi čuvari ili samo psi?, glavni urednik Josip Vajdner piše o novinarstvu, čija je zadaća čuvanje demokracije u društvu od svih vrsta i načina zloporaba.

Sugovornik Tjednika je prof. dr. Daniel Arasa, dekan Fakulteta institucionalne društvene komunikacije u Rimu.

Donosimo i Papinu poruku u povodu 55. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija pod naslovom Opasnost od komercijalne i uvijek jednake komunikacije.

U rubrici U izlogu  donosimo pregled 34. apostolskog putovanja Svetog Oca izvan Italije, pohod Bratislavi, Prešovu, Košicama te svetištu u Šaštinu.

Temu Crkva i komunikacija apsolvirao je Dražen Kustura u tekstu pod naslovom Nalazimo li se u „spirali šutnje“?

Ususret obilježavanju prvog desetljeća Bl. Drinskih mučenica, reporterski zapis donosi Josipa Prskalo. A u novom broju Tjednika pjesmu im je posvetio Adolf Polegubić.

U stalnoj rubrici Razmišljanje, Josip Vričko u tekstu pod naslovom Gdje god postoji strah, postoji i podvala piše o prosvjedima antivaksera diljem Europe.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević svjedoči kako je, unatoč križevima koji su je pritisnuli tijekom ratnog vihora, Crkva u Bosni i Hercegovini preživjela.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

J.Vr.,KT