Iz tiska izišao Katolički tjednik 39/2021.


Središnja tema novoga 39. broja Katoličkog tjednika je završetak Godine Božje riječi.

Godina Božje riječi na razini BK-a BiH završila je 30. rujna. O njezinim plodovima, ali i o samoj Božjoj riječi u svijetu današnjice, razgovarali smo s dr. s. Miljenkom Grgić, članicom Družbe sestara Služavki Malog Isusa Splitske provincije i profesoricom Svetog pisma.

Članovi BK-a BiH na blagdan Sv. Mateja apostola i evanđelista, 21. rujna, uputili su svoju Poruku na završetku Godine Božje riječi. Poruku biskupa možete pročitati u novom broju Tjednika.

Riječ utjehe naslov je novog uvodnika don Josipa Vajdnera.

U nedjelju, 26. rujna u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi, u Bos. Posavini, misnim slavljem obilježen je 55. svjetski dan sredstava društvenih komunikacija na razini BK-a BiH. Euharistiju je predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor i predsjednik Vijeća za sredstva društvenih priopćavanja BK-a BiH mons. Tomo Vukšić.

Od vijesti iz rubrike Zov misija ističemo kako je misionar salezijanac don Ivan Stojanović posjetio 15. rujna Misijsku središnjicu u Sarajevu. Misionara iz Gane ugostili su nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela BiH mons. Luka Tunjić i djelatnica u Misijskoj središnjici s. Davorka Šarić.

Mladi, a u tijeku je i u Gromiljaku i drugdje po BiH prava euforija, vjeruju kako je Njemačka obećana zemlja. No, brojni primjeri u župi Imena Marijina svjedoče kako je obećana zemlja zapravo kod svoje kuće. Više o tome možete pročitati na stranicama rezerviranim za reportažu u tekstu pod naslovom: I ovdje može biti Njemačka.

Vrhunac četverodnevnog duhovno-kulturnog programa u župi Presvetog Trojstva u Novom Travniku bio je 24. rujna kada je misu na 10. obljetnicu proglašenja Drinskih mučenica blaženima predslavio vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić. Više o tome u rubrici U izlogu.

U okviru 40. obljetnice Međunarodnog dana mira, koga je ustanovila Opća skupština Ujedinjenih naroda, Europski centar za mir i suradnju Marija Zvijezda obilježio je 21. rujna  obljetnicu svojega utemeljenja.

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu 18. rujna održan je XXII. susret Prijatelja Maloga Isusa (PMI) Sarajevske provincije te proslava 25. obljetnice utemeljenja Društva PMI.

U svom novom razmišljanju Josip Vričko piše o tome Imaju li Hrvati predsjednika?

Iz rubrike Glas mladih ističemo da je na Vilsonovu šetalištu u Sarajevu 25. rujna održana treća Utrka za mir u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., a u sklopu međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale rubrike i priloge. Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

Ž.I., KT