Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 41/ 2021.


Iz tiska je izišao 41. broj Katoličkog tjednika koji za središnju temu ima Svjetski dan hrane, ali donosi i druge zanimljive i aktualne sadržaje.

Katolički tjednik 41-2021

Katolički tjednik 41-2021

Svoj Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio je Ni previše ni premalo osvrćući se na temu broja.

Sugovornicu, u ovotjednom Intervjuu – također u skladu s temom broja, kojom je ilustrirana i naslovnica, pronašli smo u inženjerki prehrambenog inženjerstva Marijani Zubac, direktorici Nutricentra u Mostaru.

U izlogu su izvješća: Marija Bistrica – XVI. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije; i Vatikan – Započela XVI. redovita opća skupština Biskupske sinode.

U Reportaži smo predstavili župu gdje su Čuvari najistočnije granice Vrhbosanske nadbiskupije – Bijeljina.

Također, u novom broju su čak dvije priče u rubrici Ljudi, život, običaji: Seoska žena kao primjer hrabrosti i požrtvovnosti i Molitvena kampanja Milijun djece moli krunicu.

Ovotjedno Razmišljanje naslovljeno je Povratak „temeljnog naroda“ – Bosanstvo i(li) bošnjaštvo.

U rubrici Zov misija donosimo predstavljanje animacijskih materijala za Misijsku nedjelju, kao i ponudu kalendara Misijske središnjice u Sarajevu.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Humac – Biskup Palić posvetio novu crkvu; Zagreb – Mons. Svalina imenovan koadjutorom u Srijemskoj biskupiji; Sarajevo – Patron crkve Kraljice Sv. Krunice; Tuzla – Dan KŠC-a Sv. Franjo.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT