Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 46/ 2021.


Novi broj Tjednika posvećen je Družbi sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog, koje ove godine obilježavaju 150 godina dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

U uvodniku pod naslovom Tehnološki napredak jede svoju djecu, glavni urednik Josip Vajdner referira se na 26. UN-ovu konferenciju o klimatskim promjenama, koja je, zbog aktualnih (dramatičnih) klimatskih promjena, ocjenjena kao najznačajniji događaja još od vremena Pariškog sporazuma 2015.

Tjednik donosi i izvješće s misnog slavlja u sarajevskoj katedrali te prigodnog programa u Katoličkom školskom centru u povodu svečanog zatvaranja jubilarne 150. godišnjice dolaska Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog u BiH.

Pišući u Faktografiji o ovoj vrijednoj obljetnici, Brane Vrbić u tekstu pod naslovom Sto pedeset milosrdnih ljeta piše o dvije sestre – s. Bogoljubi Luciji Jazvo i s. Lujzi Zorki Kozinović.

U reporterskom zapisu pod naslovom Karizma Sv. Vinka Paulskog uvijek je suvremena, Željko Ivković osvrće se na milosrdničku prisutnost sestara milosrdnica u BiH.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, sugovornik Tjednika je gvardijan Franjevačkog samostana i župnik vukovarske župe Svetih Filipa i Jakova, fra Ivica Jagodić.

O Vukovaru razmišlja i Josip Vričko u tekstu pod naslovom Kukavice i Grad Heroj.

Reporteri KT posjetili su drevnu župu Veljaci, čiji župljani poštuju i čuvaju bogatu prošlost svoje župe, ali i gledaju u budućnost.

Vašoj pozornosti također preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr., KT