Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 47/ 2020


Iz tiska je izišao 47. broj Katoličkog tjednika koji za središnju temu ima Međunarodni dan djeteta koji se obilježava 20. studenog.

Svoj je Uvodnik tako, glavni urednik Josip Vajdner naslovio Djeca Božja.

Također, ovotjedna Reportaža donosi priču Mala škola velika kuća za svu djecu – odnosno o ustanovi za prihvat i odgoj djece s teškim osobnim i obiteljskim situacijama koja se nalazi u Varešu.

U Izlogu donosimo izvješća iz Sarajeva: 150. obljetnica dolaska sestara milosrdnica u BiH te U svetištu na Kovačićima proslavljen Sv. Nikola Tavelić.

U Intervjuu samo, povodom Međunarodnog dana televizije, koji se obilježava 21. studenoga, razgovarali sa salezijancem don Mihovilom Kurkutom, ravnateljem nakladničke kuće Salesiana.

U novoj rubrici Odjek Riječi Božje dekan sarajevskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta i profesor Novog zavjeta dr. vlč. Darko Tomašević piše na temu Književne vrste Novoga zavjeta.

Razmišljanje naslovljeno Zaboravili ste što je Grad heroj?!, tematizira Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Fojnica – Godišnjica ubojstva dvojice fratara; Beograd – Mons. Hočevar proslavio 20. obljetnicu biskupstva; Sarajevo – Dekanska konferencija Vrhbosanske nadbiskupije; Subotica – Za biskupa zaređen mons. Slavko Večerin

Također, Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT