Sarajevo

Iz tiska je izašao dvobroj Katoličkog tjednika


Središnja tema dvobroja tjednika je Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo, a uz tekstove posvećene Mariji donosimo i druge zanimljive sadržaje.

Na stranicama panorame donosimo izvješća iz Vatikana, Knina, Međugorja i Varaždina...

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, 22. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja te blagdan Gospe Snježne i svetkovine Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta, u Kninu je 5. kolovoza slavljena misa zahvalnica za domovinu.

Fra Bonaventura Duda, član Hrvatske franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda preminuo je 3. kolovoza u franjevačkom samostanu u Varaždinu, u 94. godini života, 76. redovništva i 68. svećeništva.

Mladifest, međunarodni molitveni susret mladih, upriličen je u Međugorju od 1. do 6. kolovoza pod geslom Da ljubav vaša sve više raste. Okupio je desetke tisuća mladih iz 61 zemlje cijeloga svijeta te 500-tinjak svećenika.

O značaju svetkovine Velike Gospe, štovanju BDM-a u Vojvodini, u biskupiji koju čini nekoliko naroda, razgovarali smo s mons. Németom Lászlóm, biskupom u Zrenjaninu u Vojvodini.

Apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto blagoslovio je 2. kolovoza obnovljenu kuću i kapelicu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistoga Srca Marijina u Fojnici.

U ljetnom dvobroju donosimo prikaz svih priznatih Marijinih ukazanja, pišemo o Mariji kao majki kroz ikone te o osobama iz Marijina zemaljskog putovanja.

Također možete pročitati i tekst o obredu krunidbe Gospinih slika.

Šibenska biskupija ponosi se svojom katedralom i svetim toponimima, a jedno od njezinih svetišta je i prastaro marijansko duhovno središte Gospe od Vrpolja. U novom broju reportažu donosimo upravo iz tog svetišta...

Vašoj pozornosti preporučamo i intervju s vlč. Andrijom Vraneom, pokretačem i voditeljem zajednice Kursilja u Hrvatskoj

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale zanimljive rubrike i tekstove na 64 stranice

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije.

KT